Menu

Sinds november is Arne Saerens advocaat-stagiair binnen het team Privacy & IT. Hij studeerde in 2018 af als Master in de Rechten. Daarna volgde hij nog een ManaMa IP & IT law aan de  KU Leuven.

Arne Saerens

Fascinatie voor IP & IT

Arne is gebeten door de digitale wereld, met een bijzondere interesse in intellectueel eigendomsrecht. Hij is gefascineerd door de dynamische rechtsdomeinen IP & IT en hun toenemend belang in de maatschappij. De vele, nog onbeantwoorde, vragen die ze met zich meebrengen, in het bijzonder op het gebied van privacy en gegevensbescherming, intrigeren hem. Bovendien is hij geboeid door de juridische implicaties van nieuwe technologieën, zoals big data en artificial intelligence.

Zijn voornaamste doel bij ons kantoor is dan ook om ondernemingen te voorzien van duidelijke juridische oplossingen binnen deze rechtstakken. In de eerste plaats zal Arne ondernemingen bijstaan in de correcte implementatie van de GDPR en andere privacyregelgeving. Daarnaast zal hij zich verder verdiepen in de juridische aspecten van e-commerce, ICT-contracten en intellectueel eigendom.

Match voor DGDM

Arne’s voorliefde voor tech en de digitale wereld is ook meteen wat hem bij DGDM bracht.

Wat me aanspreekt aan DGDM is, onder meer, het feit dat het kantoor er niet voor terugdeinst om zelf op zoek te gaan naar de mogelijkheden die technologie kan bieden om de advocatuur te moderniseren. Het is dan ook de missie van het bedrijf om het recht toegankelijk te maken voor iedereen. Bovendien maakt de betrokkenheid van DGDM in verschillende ‘legal tech’-initiatieven duidelijk dat het gaat om een vooruitstrevend kantoor.

Winnaar Popthesisprijs 2019

Arne won in december 2019 de mooie Popthesisprijs van Poppunt, waarmee ieder jaar de beste Masterscriptie over de muziekindustrie wordt bekroond. Zijn onderzoek behandelde de uiterst relevante vraag: ‘Kunnen platformen als YouTube en Facebook effectief aansprakelijk gesteld worden voor inbreuken die eigenlijk door de  gebruiker gebeuren?’.

Lees hier meer over Arne en de Popthesisprijs

Arne Saerens wint Popthesis prijs
Foto van Poppunt.be

In zijn vrije tijd luistert Arne graag naar muziek, voornamelijk oudere muziek die teruggaat tot de jaren ’60. Artiesten zoals Roy Orbison, Elvis Presley en Dire Straits behoren tot zijn all-time favorieten. Daarnaast is Arne altijd te vinden voor een gamesessie. Zijn smaak op dit gebied is heel breed, maar online shooters zoals Counter-Strike en Battlegrounds zijn voor hem steevast een schot in de roos.

Arne Saerens

Meer weten over Arne of de rest van ons team?

Team

Vragen?

Contact