Sarah De Wit is nu advocaat Familierecht - De Groote - De Man
Menu

Sarah studeerde 5 jaar geleden af aan de Universiteit Antwerpen, oorspronkelijk met een specialisatie in Strafrecht. Op haar vorige kantoor kwam ze de afgelopen jaren uitgebreid in contact met meerdere rechtsgebieden. Zo werd ze specialist in o.a. het burgerlijk recht, faillissement- en verkeersrecht, maar vooral in het personen – en familierecht. En daar ontdekte ze meteen ook haar passie.

Sarah koos er al snel voor om zich verder toe te leggen op alle juridische materies met betrekking tot personen en families, en in het bijzonder familiaal vermogensrecht. (Voor wie die vage term niet direct iets zegt: dat is alles met betrekking tot de regeling rond erfenissen, vermogensplanning, enz. na de scheiding.)

Wat brengt Sarah bij DGDM?

Haar voorliefde voor familierecht bracht haar tenslotte bij De Groote – De Man. Meer bepaald als nieuwe aanwinst binnen ons team Personen- en Familierecht. Dankzij haar uitgebreide kennis van de materie én achtergrond in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht brengt zij een unieke mix van ervaring mee naar ons kantoor. Wanneer zaken de afdelingen overschrijden, kan zij ook daar advies geven.

Sarah koos ook voor DGDM omdat ze hier al haar talenten zou kunnen inzetten. Het feit dat wij als veelzijdig kantoor experts hebben in zowel Familierecht, Aansprakelijkheidsrecht, Ondernemingsrecht, Privacy & IT als Vastgoed trekt haar heel erg aan.

“Doordat De Groote – De Man zich richt op diverse rechtstakken is er altijd een back-up aanwezig om inlichtingen te geven indien het personen- en familierecht in contact komt met één van deze rechtstakken. Het is fijn dat het kantoor een dergelijke kennis en expertise op verschillende vlakken heeft opgebouwd en hiervan deel uit te mogen maken.”

Sarah De Wit- advocaat Personen- en Familierecht DGDM

Sarah’s aanpak en visie

Zaken in het Familierecht zijn meestal bijzonder gevoelig en emotioneel geladen. Sarah hecht dan ook veel belang aan een open, empathische houding, waarbij ze als advocaat echt een vertrouwenspersoon wil zijn.  Haar toegankelijkheid combineert ze met nuchtere “straight to the point” communicatie, met dank aan haar Nederlandse roots. Sarah vindt het namelijk ook belangrijk dat mensen altijd de correcte informatie hebben en weten wat ze kunnen verwachten. Zij zal dus ook eerlijk wijzen op eventuele moeilijkheden die een procedure met zich mee brengt.

Buiten de rechtszaal is Sarah vaak in de keuken terug te vinden. Ze is een echte foody met een bijzondere voorliefde voor de Italiaanse en Thaise keuken. Dat food-aspect combineert ze graag met haar andere liefde: reizen.

Meer weten over ons team Familierecht?

Contacteer ons of neem een kijkje op onze Familierecht pagina.

Expertise Personen- en Familierecht

Het voltallige team van DGDM vind je hier.