Kenny Lammens, Author at De Groote - De Man
Menu

Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel begon Mr. Lammens in 2007 zijn studies rechten aan de KU Leuven, campus Kortrijk. In 2009 maakte hij de overstap van de Kortrijkse naar de Leuvense universiteit, waarna hij in 2012 afstudeerde aan de KU Leuven als master in de rechten. Tijdens zijn masterjaren specialiseerde Mr. Lammens zich in het burgerlijk recht en het strafrecht. Mr. Lammens schreef een masterproef met als titel: “De grensoverschrijdende tenuitvoerlegging van verkeerssancties binnen de Europese Unie.”

In oktober 2012 vatte hij zijn stage aan bij de Brugse balie in het kantoor van Mr. Hugo DEKEYZER te Zedelgem.

Sinds april 2015 is Mr. Lammens actief aan de Gentse balie en maakt hij deel uit van het kantoor.

Hij beoefent een algemene rechtspraktijk met een bijzondere belangstelling voor aansprakelijkheidsrecht (o.a. verkeersrecht en strafrecht), huurrecht (gemene huur, woninghuur en handelshuur), personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht.

“Ik ga tot het uiterste om het belang van de cliënt te verdedigen. Dit betekent echter niet dat op alle verzuchtingen van de klant blindelings kan worden ingegaan. De advocaat is de eerste rechter wanneer een juridisch probleem zich stelt. Als een vordering weinig tot geen juridische kans op slagen heeft dan is het niet in het belang van de cliënt om daar blind in mee te gaan. Zeggen waar het op aankomt bespaart grote teleurstellingen op het einde van de rit. Ook het temperen van niet -realistische verwachtingen beschouw ik als een essentieel onderdeel van de advocatuur. Niet alleen de sterktes doch ook de zwaktes van het geschil moeten worden besproken. Een goed geïnformeerde klant is veel vaker een tevreden klant. ”

Inzichten en nieuwsberichten door Kenny Lammens