Maren Deracourt, Author at De Groote - De Man
Menu

Mr. Maren Deracourt studeerde in 2015 af als Master in de Rechten. Na haar studies begon Maren haar carrière meteen bij ons kantoor, waar ze tijdens haar stagejaren zeer uitgebreide ervaring opdeed. Zo behandelde ze verschillende zaken in zowel personen- en familierecht, verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoed, aviation, GDPR, sociaal recht, … .

Tijdens haar stagejaren groeide haar interesse voor het ondernemingsrecht en de verscheidenheid en de complexiteit van de zaken die deze rechtstak te bieden heeft. Maren heeft er dan ook voor gekozen zich verder te specialiseren in de juridische kant van het ondernemersleven.

Sinds 2018 is Maren advocaat-medewerker bij onze afdeling Ondernemingsrecht. Binnen dat team ondersteunt ze ondernemers met zowel adviesverlening, bemiddeling, onderhandeling als geschillenbeslechting.

Maren gebruikt haar brede ervaring uit andere rechtsmateries om complexe juridische vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Zo biedt ze cliënten steeds een duidelijke, pragmatische én volledige oplossing. In haar aanpak kiest Maren naast kwaliteit ook voor transparantie. Een duidelijke en open communicatie met cliënten is naar haar mening noodzakelijk voor een goede dossierbehandeling.

Maren heeft ook een breed interessegebied buiten de kantooruren. Gebeten om te weten, houdt ze zich bezig met uiteenlopende activiteiten zoals een boekenclub, kooklessen, een opleiding sterrenkunde en diverse sporten zoals zwemmen, fitnessen of dansen.

Publicaties

  • Masterscriptie, Communicatie door de rechter buiten de rechtszaal, 2015, UGent, 202 pags. Deze masterproef werd tevens gepubliceerd op de e-groep van de Vereniging van Persmagistraten (VPM).

Inzichten en nieuwsberichten door Maren Deracourt