Menu

Waarom een legal risk audit van je onderneming laten uitvoeren?

Wie vandaag de dag een succesvolle onderneming wil opstarten en leiden, beseft dat daar heel wat bij komt kijken. Om te voldoen aan wettelijke of reglementaire vereisten, is het immers belangrijk dat je rekening houdt met alle juridische facetten. Als je dat niet doet, riskeer je hoge boetes, schadeclaims of veel inspanningen om de situatie recht te trekken. Met de hulp van onze experts zorg je ervoor dat je niet in deze netelige situaties terechtkomt.

 

Waarom heb je daarvoor een advocaat nodig?

Elke onderneming – groot of klein – moet tegenwoordig aan heel wat regels en formaliteiten voldoen. Als ondernemer is het niet gemakkelijk om het overzicht te bewaren. Onze advocaten hebben een ruime kennis en ervaring wat betreft de steeds toenemende verplichtingen die worden opgelegd. Zij zijn het best geplaatst om na te gaan aan welke potentiële gevaren of risico’s jouw zaak zich blootstelt.

 

Hoe gaan we te werk?

Aan de hand van een legal audit brengen wij de huidige juridische risico’s van jouw zaak in kaart. Dit kan voor je onderneming in zijn geheel, maar ook voor bepaalde specifieke onderdelen zoals human resources, sales en dergelijke. Om de legal audit uit te voeren, hebben we specifieke documenten nodig zoals bijvoorbeeld sociale documenten, algemene voorwaarden, leveranciers- en klantencontracten, arbeidsovereenkomsten, interne procedures… Onze experts analyseren deze informatie en identificeren de potentiële risico’s of tekortkomingen. Wij gieten de bevindingen van de audit in een rapport, samen met aanbevelingen en voorstellen om mogelijke problemen op te lossen.

Het spreekt voor zich dat de volledige audit valt onder het strikte beroepsgeheim waaraan advocaten gebonden zijn.

 

Hoe lang duurt het?

Naargelang de grootte en complexiteit van je onderneming, kunnen wij de legal audit voltooien binnen een paar weken. Meestal is dit tussen de twee à vier weken nadat we de gevraagde documenten ontvingen.

 

Wat is de kostprijs?

De kostprijs voor een legal audit is afhankelijk van de omvang van de opdracht en de grootte of complexiteit van de onderneming.

Je kan al een legal audit laten uitvoeren vanaf 750 euro (excl. btw en 15% kosten). We zijn steeds bereid op voorhand een prijsofferte op te maken.

vanaf € 750,00 Meer info over onze prijzen