Menu

Charlotte Van der Gucht is sinds maart 2021 lid van team DGDM. Ze versterkt als advocaat -stagiair het team Personen- en Familierecht, onder leiding van Ellen Moreau. Charlotte zal voornamelijk de internationale dossiers voor haar rekening nemen, zoals bvb dossiers rond internationale kindontvoering.

Waarom zij daar de uitgelezen advocaat voor is? Lees verder.

Charlotte Van Der Gucht

Internationaal academisch parcours

“Buiten mijn comfortzone is de plaats waar ik het liefst vertoef. Het is de plaats waar ik excelleer.”

Die beschrijving van zichzelf verraadt al dat Charlotte niet vies is van nieuwe kennis en uitdaging. Zo legde ze tijdens haar studies een heel parcours af met verschillende uitdagingen. Ze koos ervoor om in 2013 haar Bachelor Rechten te doen aan de Universiteit van Namen.  Die keuze liet haar toe om haar Frans al doende te verbeteren en het andere deel van ons land en de mensen daar te leren kennen. Haar Master Rechten behaalde ze aan de KULeuven. Daarna trok ze naar Nederland voor een bijkomende Master ‘LLM International Children’s Rights’ aan de Universiteit van Leiden, die ze met grote onderscheiding behaalde. Tijdens haar studies liep ze ook drie maanden stage in Israël.

Aanpak als advocaat Familierecht

Als advocaat- stagiair Familierecht zal Charlotte o.a. daar dossiers rond parentale ontvoering en internationaal familierecht begeleiden. Dergelijke gevoelige en complexe zaken vragen om een combinatie van kennis en menselijke vaardigheid.

Naast haar academisch parcours heeft Charlotte ook bijkomende opleiding in leiderschap, onderhandelen en bemiddelen gevolgd. Die trainingen zijn belangrijk voor haar, omdat ze in alles wat ze doet streeft naar zelfreflectie en gelooft dat sterke soft skills het verschil maken.

Om cliënten zo goed mogelijk te begeleiden combineert zij haar juridische expertise met haar inherente positieve mindset, talenkennis, empathie en doorzettingsvermogen.

Geen ivoren toren

Ondanks haar uitgebreid academisch parcours zal Charlotte niet snel in een ivoren toren belanden. Naast het werk zet ze zich actief in voor heel wat vrijwillige organisaties en projecten waarbij ze kan samenwerken met kinderen en jongeren.  Ze is animator in het jeugdwerk en stichtend lid bij Rotaract Club Waasland. In 2020 werkte ze als jeugdwerker in de sociale wijken van haar gemeente en merkte ze een enorme fietsarmoede op. Charlotte is daarom nu bezig om samen met de Gemeente Temse een fietsbib op te starten onder de naam, ‘Op Wielekes Temse’.

Charlotte Van der Gucht

Meer weten over Charlotte of de rest van ons team?

Ontdek het Team

Bekijk wat wij doen binnen Familierecht

Vragen?

Contacteer ons