Menu

Phebe Rutsaert & het team Ondernemingsrecht

De masterstudente Phebe studeert rechten aan de Universiteit van Gent. Aangezien ze de opleiding redelijk theoretisch gericht vindt, vond ze een praktijkgerichte zomerstage de ideale manier om meer ervaring op te doen.

Phebe heeft een zeer positieve ervaring gehad en vertelt: “Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam voelde ik me welkom. Iedereen is zeer behulpzaam en helpt je altijd met plezier. DGDM is naar mijn mening het ideale kantoor om een zomerstage te doen en verder te ontdekken wat de advocatuur exact inhoudt.”.

Vervolgens vult Phebe aan: “Op één maand heb ik enorm veel geleerd. Het team van DGDM geeft je de kans om opdrachten uit te voeren. Dit varieert van het bijwonen van zittingen tot het schrijven van conclusies en ingebrekestellingen. Ik wil graag DGDM bedanken dat ik even deel mocht uitmaken van dit team.”

Onze Ondernemingsrecht advocaat Beau Vanderstraeten werkte nauw met studente Phebe samen:

“In aanloop naar haar Erasmus in Helsinki kwam Phebe ons team ondernemingsrecht ondersteunen en versterken voor een zomerstage. Gedurende haar stage maakte zij kennis met het beroep van advocaat en wat daar allemaal bij komt kijken. We willen Phebe van harte bedanken voor haar inzet en enthousiasme en wensen haar alle succes bij haar verdere studies”.

Phebe Rustaert student rechten UGent DGDM

 

Lieze Devriendt & team Strafrecht

Lieze heeft dit jaar haar Bachelor in de rechten afgerond. Vol enthousiasme kijkt ze uit naar haar master aan de Universiteit van Helsinki. Ook Lieze keek ernaar uit om de theorie van de rechten in de praktijk te leren kennen. Dit heeft ze dan ook zeker ontdekt tijdens haar stage bij DGDM:

“Al vanaf de eerste dag werd ik verwelkomd in een hecht en warm team. Iedereen is gedreven, ambitieus en bijzonder vriendelijk. Tijdens mijn stage kreeg ik zeer leerrijke en uitdagende opdrachten zoals het schrijven van conclusies en het analyseren van strafdossiers. Daarnaast mocht ik ook zittingen en consultaties bijwonen, wat mij een inzicht gaf in wat er nu echt speelt in onze samenleving. Dit was een eye-opening ervaring die mij nog lang zal bijblijven. Bovendien kreeg ik ook de ruimte om mijn eigen aanpak en ritme te vinden. Kort samengevat heb ik veel praktische inzichten meegekregen en zeer aangename mensen leren kennen, waarvoor dank!”

Lieze werkte onder leiding van Associate Partner Rik Vanreusel:

“Lieze vervoegde gedurende drie weken het team Strafrecht. Zij bleek niet alleen een toffe dame te zijn maar betekende ook een grote hulp in verschillende dossiers. Door scherpe analyses en juridisch helder taalgebruik was Lieze een absolute meerwaarde. Wij danken Lieze voor de fijne samenwerking en wensen haar veel succes met het verderzetten van haar studies.”

Lieze Devriendt stagiaire DGDM strafrecht

 

Gitte Peeters & team Vastgoedrecht

Ook Gitte heeft dit jaar haar Bachelor in ontvangst mogen nemen. Volgend studiejaar begint ze aan haar Master waar ze als major economisch recht zal studeren en als minor Europees en internationaal recht. Gitte vindt het een absolute must om een zomerstage te doen in het kader van het kiezen van een toekomstige carrière.

“Mijn stage begon met een kennismaking van de advocatuur, DGDM-style. Ik vond het heel fijn om met het team kennis te maken en zittingen te mogen meevolgen. Daarnaast werd ik snel ondergedompeld in verschillende dossiers. Ik mocht daarbij conclusies ingebrekestellingen schrijven onder constructieve begeleiding. Ik heb genoten van de openheid en het enthousiasme die elke advocaat en medewerker van het kantoor uitstraalt. Met deze nieuwe ervaring kijk ik uit naar het volgende avontuur op Erasmus in Kopenhagen!”

Vastgoedrecht Advocaat Sam Vermeir:

“Super om jou een maand lang in ons team te hebben! Van hulp bij conclusies tot bijwonen van zittingen en vele leuke babbels! Veel succes en plezier op Erasmus en tot snel!”

Gitte Peeters student DGDM

 

Het DGDM-team bedankt de stagiaires Phebe, Lieze en Gitte voor hun enthousiasme, leergierigheid en inzet tijdens deze zomer. We wensen ze elk veel succes toe in hun toekomstige carrière.

Zin gekregen om ook bij DGDM aan de slag te gaan?

Bekijk hier onze openstaande vacatures!