Menu

Een procedure voor een rechtbank mag nooit de enige uitweg voor een conflict zijn. Via een onpartijdige bemiddelaar slagen partijen er vaak in om toch tot een billijk akkoord te komen met wederzijds respect voor ieders wensen en bekommernissen. Een voordeel daarbij is dat de partijen tijdens het traject van een bemiddeling zelf de touwtjes in handen houden en met volledige kennis van zaken een oplossing uitwerken. Dat laatste is zelden het geval bij een gerechtelijke procedure.

Anders dan een rechter, die eenzijdig zal beslissen wie gelijk en wie ongelijk heeft, zal de bemiddelaar de partijen begeleiden bij hun onderhandelingen om een een evenwichtig akkoord te vinden. De bemiddelaar zet zijn vaardigheden in om een constructieve communicatie tussen de partijen in leven te houden en om hen vooral gelijkwaardig met elkaar te laten onderhandelen.

Overigens biedt enkel een traject bij een erkende bemiddelaar de garantie dat alles vertrouwelijk verloopt en dat er achteraf geen enkele verklaring of voorgelegd stuk nog kan worden gebuikt in een eventuele procedure voor een rechtbank.

Zoekt u een bemiddelaar? Contacteer ons via het contactformulier. Onze bemiddelaar helpt u snel verder.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Sorry, no posts found

Relevante inzichten en nieuwsberichten

Sorry, no posts found