Menu

Steekproeven tonen aan dat 80% van de werkgevers voor de aanwerving van een nieuwe medewerker vraagt om een uittreksel uit het strafregister (zogenaamde “attest van goed gedrag en zeden”). Dat is overigens niet altijd wettelijk, maar jammer genoeg zien we in de praktijk dat wie geen blanco uittreksel kan voorleggen, naast een job grijpt.

Veel mensen weten niet dat élke veroordeling voor altijd in het nationaal strafregister blijft staan. Dus ook “kleinere” veroordelingen door de politierechtbank. Hoe je het ook draait of keert: een veroordeling is een handicap op de arbeidsmarkt.

Daarnaast kan een veroordeling van lange tijd geleden nog tot op vandaag gevolgen hebben. Zo kan iemand die 40 jaar geleden een gevangenisstraf van 1 jaar heeft gekregen nooit meer een voorwaardelijke straf krijgen.

Gelukkig bestaat er een  procedure om opnieuw “in ere te worden hersteld”. Je strafrechtelijk verleden wordt dan volledig gewist.

Onze advocaten Strafrecht geloven dat een mens veel meer is dan zijn verleden. Zo hielpen wij al tientallen mensen met een herstel in eer en rechten.

Contacteer ons met je vraag via het contactformulier.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Sorry, no posts found

Relevante inzichten en nieuwsberichten

Sorry, no posts found