Menu

The outlaw and the ikigai

Als één van de weinige niet-advocaten bij DGDM voel ik me soms wel als een “outlaw”.

Maar dat geeft me geen slecht gevoel, integendeel; er niet helemaal bij passen heeft zo zijn voordelen om gemakkelijk “out of the box” te kunnen denken.

Ik loop hier nu al 5 maand rond, en er werd mij al een paar keer gevraagd hoe ik mij voelde in deze nieuwe functie. Ik heb dan maar opnieuw eens een ikigai ingevuld. Een van mijn favoriete tools om eens stil te staan en uit te zoomen bij wat je doet.

 

Maar first things first. Ik wil eerst mijn nieuwe collega’s bedanken. Mijn collega’s van het secretariaat, voor hun geduld en vertrouwen. Mijn collega’s vennoten en advocaten die mij onderdompelden in hun ongelooflijke boeiende wereld. Wat een job jongens, soms erg onderschat en moeilijker dan gedacht, maar zo hoopgevend en waardevol. Dankjewel aan iedereen voor de ondersteuning en de medewerking deze eerste maanden.

 

Hoe voel ik me in mijn job?

Ik ben dus even gaan stilstaan en nadenken rond waar ik van hou in mijn job, wat ik goed kan, waar ik voor betaald kan worden en wat de “DGDM wereld” nodig heeft. (Ikigai) en zo blijkt dat mijn “Ikigai” nog nooit zo dicht bij mijn jobinvulling is gekomen. Ik hou van vooruitgang, structuur brengen en ondersteunend zijn voor mensen, processen en organisatie. Continue verbetering faciliteren en vooral zorgen voor happy medewerkers.

 

Dit is wat ik graag doe en ook wat ik hier mag doen, heerlijke match.

Ik wist het onbewust eigenlijk al. Al zijn de eerste weken in een nieuwe organisatie altijd spannend en intensief, het maken van deze oefening bevestigt mijn keuze; ik zit hier op mijn plaats, en ik hoor er (niet) helemaal bij, en zo is het goed 🙂

Damien Braeckman.