Menu

Mr. Peter Paesen studeerde in 1995 af als Licentiaat (Master) in de rechten aan de KU Leuven. Hij vond de rechten een interessante, veelzijdige studie met gunstige tewerkstellingsperspectieven.

Hij volgde bovendien een aanvullende opleiding ‘Postgraduaat Vastgoed’.

Kiezen voor een toekomst als advocaat.

Peter startte zijn carrière als advocaat aan de balie van Dendermonde om na 2 jaar terug te keren naar zijn thuisbasis Limburg. In 2010 richtte hij, samen met 2 andere partners, een allround advocatenkantoor op. Gebeten door de vastgoedmicrobe volgde hij in 2016 een aanvullende opleiding Vastgoed om zich vervolgens te specialiseren in deze materie.

Peter houdt van contact hebben met mensen. Geen enkele dag is dezelfde (werken aan dossiers, vergaderingen, consultaties, zittingen, expertises). De job van advocaat biedt veel uitdagingen zoals bijvoorbeeld een ingewikkeld dossier. Hoewel het leven van de advocaat totaal anders is dan in series zoals ‘Suits,  wordt het nooit saai.

Binnen ons kantoor maakt Peter sinds 1 januari deel uit van het Team Vastgoedrecht.

Waarom Vastgoedrecht?

Vastgoedrecht is een niche maar bevat volgens Peter toch een veelvoud van disciplines inzake verwerving, overdracht en beheer van vastgoed. Het is die variëteit die het vastgoedrecht zo boeiend maakt voor hem. Iedere betrokken partij heeft weer andere belangen.

Zijn ervaring is zeer uitgebreid en strekt zich uit van het geven van adviezen, het opstellen en screenen van overeenkomsten tot het voeren van procedures voor rechtbanken.

Ondernemersfamilie

Omdat hij zelf opgroeide in en deel uitmaakt van een ondernemersfamilie, zorgt Peter er met zijn no-nonsense aanpak voor dat ondernemers, maar uiteraard ook particulieren, op de juiste bijstand kunnen rekenen.

Hij leerde heel wat vaardigheden van zijn ondernemersfamilie: doorzettingsvermogen, creativiteit, passie voor je product of dienst, risico’s durven nemen,  commercieel inzicht, betrouwbaarheid, sociale vaardigheden, besluitvaardigheid, van je fouten kunnen leren, …

Peter was in het verleden lid van de KLJ, vrijwilliger bij de vliegclub en de Sanicole International Airshow. In zijn vrije tijd gaat Peter graag wandelen of leest hij een goed boek. Hij fietst dikwijls en doet veel verplaatsingen met zijn speed pedelec. Wat wandelen betreft heeft hij eens 50 kilometer op één dag gewandeld.

Het team Vastgoedrecht op de Corda Campus in Hasselt: