Menu

Mr. Dewie Hajek studeerde in 2019 met onderscheiding af als Master in de rechten aan de UHasselt. In zijn master heeft hij zich voornamelijk gespecialiseerd in zowel het staatsrecht als het administratief recht.

Grondwettelijk Hof

Gedurende zijn studies heeft hij dan ook met veel enthousiasme een stage gevolgd bij het Grondwettelijk Hof. Na zijn studies heeft hij het echter over een andere boeg gegooid door meer te focussen op het burgerlijk recht, meer specifiek het vastgoedrecht.

Publieke overheden bijstaan

Voornamelijk de schaal en de niche van het vastgoedrecht trok hem aan. Het geeft namelijk veel voldoening om aan een bepaald project te kunnen meewerken en de cliënt als het ware bij te staan bij de realisatie van een belangrijk project. Daarnaast heeft het vastgoedrecht heel wat raakpunten met het publiekrecht waardoor hij zijn publiekrechtelijk achtergrond kon benutten. Om die reden staat hij dan ook voornamelijk publieke overheden bij in vastgoed- en bouwdossiers.

Bemiddeling en collaboratieve onderhandeling

Hij koos voor de rechtenopleiding, en meer in het bijzonder het advocatenberoep, om het verschil te kunnen maken voor mensen in een probleemsituatie en dit op een manier waarbij er een op maat gemaakte oplossing kan worden gevonden.

Hierdoor is hij sinds zijn opleiding dan ook een sterke voorstander van de minnelijke aanpak in dossiers, zoals bemiddeling en collaboratieve onderhandeling.

Strategiespellen

Privé is Dewie ook een echte dierenvriend en daarom maakt hij graag tijd vrij om voor zijn huisdieren te zorgen. Daarnaast is hij een fervent fan van strategiespellen in eender welke vorm en besteedt hij na de werkuren graag tijd aan spellen zoals League of Legends en Age of Empires, maar ook tabletop spellen zoals Warhammer 40K en Magic The Gathering.

 

Mr. Dewie Hayek met zijn collega’s collega’s mr. Peter Paesen, mr. Stefanie Debeuf en mr. Elke Paenhuysen op de Corda Campus in Hasselt, de 4e vestiging van DGDM sinds 1 januari 2022.

Meer weten over Dewie of de rest van ons team?

Ontdek het Team

Bekijk wat wij doen binnen Vastgoedrecht

Vragen?

Contacteer ons