Menu

Elke studeerde in 2016 af als master in de rechten aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens haar studies verdiepte zij zich in het publiek recht en het sociaal recht.

Zij volgde een ‘summer school’ in Utrecht over ‘gelijkheid’. Na meerdere zomerstages te volgen groeide haar interesse in vastgoedrecht en administratief recht.

Zij koos voor het beroep van advocaat om mensen te kunnen helpen of bij te staan bij een probleem dat ze zelf niet kunnen oplossen.

 

Erkend bemiddelaar

Vanuit haar visie dat partijen vaak zelf de sleutel in handen hebben om hun conflicten op te lossen, volgde zij in 2018 nog een bijkomende opleiding tot erkend bemiddelaar gespecialiseerd in burgerlijke zaken en handelszaken. In het kader hiervan woonde zij al verschillende navormingen bij die onder meer toegespitst waren op burengeschillen en conflicten in de bouwsector.

 

Bouw- en vastgoedrecht

Na haar studies startte Elke in september 2016 als advocaat bij Adhemar.Law in Mechelen, waar zij zich verdiepte in verschillende aspecten van het bouw- en vastgoedrecht (aansprakelijkheidsprocedures, ruimtelijke ordening, milieu, opmaak van allerlei contracten, het uitvoeren van due diligences enz.).  In deze periode verleende zij onder begeleiding van onze teamlead Stefanie Debeuf bijstand aan verschillende grote bedrijven en publieke overheden.

Naast het werk is Elke vrijwilligster bij de Dierenbescherming Mechelen, waar zij zich actief inzet voor verwaarloosde en afgestane katten. Daarnaast houdt zij van wandelen in de natuur en geniet zij ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Mr. Elke Paenhuysen met haar collega’s mr. Peter Paesen, mr. Stefanie Debeuf en mr. Dewie Hajek op de Corda Campus in Hasselt, de 4e vestiging van DGDM sinds 1 januari 2022.

Meer weten over Elke of de rest van ons team?

Ontdek het Team

Bekijk wat wij doen binnen Vastgoedrecht

Vragen?

Contacteer ons