Menu

Hoe zal Artificial Intelligence de toekomst van de juridische sector veranderen? 

Jeroen De Man vertelt het je tijdens Legal AI Forum op 18 & 19 september in Londen!
Hij staat mee op de indrukwekkende lijst van internationale gastsprekers uit de top van de juridische wereld.

Jeroen De Man

Eerder dit jaar zat Jeroen ook al in het panel van l’Electrochoque Numérique in Parijs.

Legal AI Forum

Legal AI Forum is het grootste event ter wereld, specifiek toegespitst op AI in de juridische sector. Advocaten en juristen uit alle windhoeken komen hier samen om bij te leren over innovatie en geavanceerde nieuwe werkmethodes in de juridische wereld.

Benieuwd? Bekijk hier het volledige programma.

Wat is AI?

AI, ofwel Artificial Intelligence, is het gebruik van computergestuurde programma’s die denken en reageren als een mens. Ze worden vooral gebruikt voor spraakherkenning, planning en het beantwoorden van vragen. Het klassieke beeld hiervan is natuurlijk de robot, maar we gebruiken nu ook al AI in het dagelijkse leven. Denk maar aan Siri en Google Translate, computerspelletjes en chatbots.

robot connect to human

Dankzij de wetenschap worden AI-toepassingen steeds geavanceerder waardoor ze ook alsmaar complexere zaken aankunnen. En dat is handig! Want zo’n programma of machine kan zo veel zaken van de mens overnemen en ons leven vergemakkelijken. Denk maar aan hoeveel tijd het je zou besparen als je bepaalde taken niet meer zelf moest uitvoeren.

“AI kan de toekomst van procesvoering volledig veranderen”

Dat geldt ook voor de juridische sector! AI is een evolutie die we moeten omarmen, want het kan een groot voordeel zijn voor zowel advocaten als cliënten, aldus Jeroen De Man.
In een interview met Legal IQ vertelt hij dat “geautomatiseerde toepassingen juridische procedures veel sneller en op grotere schaal kunnen laten verlopen. Dat bespaart advocaten niet alleen tijd maar ook veel overhead kosten, waardoor ze ook minder hoeven aan te rekenen.

Lees het volledige interview hier .

Meer weten over AI en de juridische wereld?

Het team achter Legal AI Forum heeft een trends report geschreven over wat er de mogelijkheden van AI in de juridische sector.

Download het hier.