Menu

Mr. Lars Vandecasteele studeerde in 2021 met onderscheiding af als Master in de Rechten aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn studiejaren kwam hij uitgebreid in aanraking met verschillende rechtsdomeinen, maar ontdekte hij al snel zijn voorliefde voor gegevensbescherming en fascinatie voor big data en technologie.

Sociaal engagement

Lars heeft altijd wel al zijn steentje willen bijdragen aan de maatschappij. Zo zette hij zich tijdens zijn studies in als legal consultant bij 180 Degrees Consulting Ghent, een consulting door studenten dat advies geeft aan sociaal geëngageerde vzw’s binnen en buiten Gent.

Daarnaast stond hij geregeld in als beleidsmedewerker voor de Jeugdraad Deinze.

 

Specialisatie in GDPR, IT en intellectuele eigendom

Om zich nog meer te verdiepen in de juridische kant van nieuwe technologieën zette Lars zijn studies verder met een ManaMa IP & IT aan de Katholieke Universiteit Leuven. Dit gaf hem de kans om zich te specialiseren in onder andere gegevensbescherming, intellectuele eigendomsrechten, alsook media en telecom. Tegelijk kon hij met deze studie zijn kennis van de Engelse taal vervolledigen.

 

Creativiteit en innovatie

Sinds jaar en dag is Lars geboeid door innovatie. Hij gelooft dat menselijke creativiteit en vernieuwing de wereld een betere plaats kan maken. Niet alleen op artistiek vlak, maar ook vanuit het ondernemerschap.

Hij koos dan ook voor het advocatenberoep om de juridische steun te zijn van ondernemers in het vinden van oplossingen voor complexe problemen.

Zijn voorliefde voor innovatie is niet alleen van toepassing op de dossiers die hij behandelt, maar ook op zijn manier van aanpak. Lars probeert het recht op een efficiënte en moderne wijze voor te brengen zodat betrokkenen weten waar zij aan toe zijn. Bij hem alleen maar klare wijn.

Als smart rebel spreekt de keuze voor De Groote De Man dan ook voor zich.

 

Dinner and a dance

Na het werk neemt Lars graag al eens de tijd om lekker te koken, bij voorkeur met een goed glas wijn in de hand.

Daarnaast houdt hij zich voor een groot stuk bezig met muziek. Zo gaat hij geregeld naar een optreden van onbepaald genre, of leeft hij zichzelf uit op het podium met zijn eigen coverband.