Menu

Manon versterkt sinds juli 2021 het team Data, Tech en Entertainment bij DGDM. Ze houdt zich voornamelijk bezig met dossiers rond privacy (GDPR), e-commerce en intellectuele eigendomsrechten.

Manon Vanderhaeghe

Waarom moet je voor deze onderwerpen aan haar deur kloppen? Lees vooral verder.

Academisch parcours

Om zich meester te maken van de Franse (juridische) taal, koos Manon ervoor om haar bacheloropleiding te volbrengen aan de Université de Namur. Daarna vervolledigde ze haar Master in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze een voorliefde kreeg voor technologie en recht.

Die voorliefde bracht haar ertoe om zich te specialiseren in Tech en IP-wetgeving tijdens haar Master na Master IT/ IP van de Katholieke Universiteit Leuven, waar ze zich onderdompelde in rechtsdomeinen zoals intellectuele eigendomsrechten, privacy, cybersecurity, e-commerce en medisch recht. Binnen deze domeinen heeft ze tijdens haar studies ook verschillende stages gedaan.

Na haar Master na Master heeft Manon in eerste lijn kunnen ervaren hoe wetgeving tot leven komt met een stage van 10 maanden aan het Europees parlement. Tijdens deze stage focuste ze zich voornamelijk op aankomende wetgeving rond privacy, data, artificiële intelligentie, intellectuele eigendomsrechten en e-commerce.

Leergierig en hands-on aanpak

Manon is een sociaal, enthousiast en leergierig persoon. Dit uit zich onder andere door haar engagement bij de studentenclub ‘Brabo’ tijdens haar studies, waarvan zij tijdens haar laatste jaar bachelor ook praeses was.  Ze wil altijd blijven bijleren, buigt zich het liefst over complexe onderwerpen en gelooft dat een multidisciplinaire aanpak en goed overleg sterke resultaten kunnen opleveren.

In haar vrije tijd zoekt Manon graag de natuur op, houdt ze van bourgondische avonden en speelt ze af toe graag een stukje op de piano.

Meer weten over Manon of de rest van ons team?

Ontdek het Team

Bekijk wat wij doen binnen Data, Tech & Entertainment

Vragen?

Contacteer ons