Menu

Academisch parcours

Margaux startte haar studies in de rechten aan de Universiteit van Gent, waar al snel duidelijk werd dat de strafrechtwereld haar toekomst zou worden. Tijdens haar master specialiseerde ze zich in het strafrecht en strafprocesrecht. Haar leergierigheid en sociale karakter stimuleerden haar om een semester op Erasmus te gaan naar de befaamde University of Glasgow in Schotland.

Daarnaast was Margaux actief bezig met vrijwillige stages in de advocatuur en magistratuur. Op die manier kon ze de theorie reeds vroeg in de praktijk omzetten. Met de opgedane ervaring werd ze almaar meer overtuigd dat een keuze voor de advocatuur de juiste zou zijn. Haar oplossingsgericht denken en menselijke aanpak met cliënten zorgen ervoor dat ze een meerwaarde is binnen het kantoor De Groote – De Man. Daarbij schuwt ze uitdagingen allerminst en tracht ze steeds tot een werkbare én duurzame oplossing te komen.

Aanpak dossiers

Een oplossing op maat van elke persoon komt bij Margaux tot stand door een combinatie van samenwerking, communicatie en de juiste juridische insteek. Ze wil daarbij haar cliënten bijstaan met advies op maat en een luisterend oor bieden, wat helemaal past binnen de DGDM mindset.

Een multi-juridisch team waarin de verschillende takken van het recht samenkomen, zorgt ervoor dat Margaux en haar collega’s bij DGDM een zaak vanuit elk juridisch standpunt weten te ontleden en zo tot een goed resultaat komen.

Vrije tijd

Haar vrienden omschrijven haar steevast als sociaal, plichtsbewust en empathisch. In haar vrije tijd houdt ze zich graag sportief bezig. Zo is ze altijd te vinden voor een setje tennis.
Doorheen haar carrière als leidster bij de scouts heeft ze geleerd hoe het is om zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid op te nemen, maar ook om samen te werken als een groep. Tijdens haar scouts carrière kreeg ze de totem ‘enthousiaste giraf’, wat haar dan ook typeert als persoon.

Meer weten over Margaux of de rest van ons team?

Ontdek het Team

Bekijk wat wij doen binnen Strafrecht

Vragen?

Contacteer ons