Menu

Sam Celis behaalde in 2021 zijn masterdiploma in de Rechten aan de Universiteit Hasselt. Daarvoor behaalde hij aan de Hogeschool PXL al een bachelordiploma in het Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting rechtspraktijk.

Sam heeft reeds meerdere professionele ervaringen achter de rug. Tijdens zijn rechtenstudie werkte hij als paralegal bij een klein Limburgs advocatenkantoor, waar hij zich voornamelijk bezig hield met het voorbereiden van juridische documenten en het schrijven van adviezen.

Sinds september 2021 maakt hij deel uit van de Limburgse balie. Zijn eerste stagejaar was hij werkzaam bij Monard Law in Hasselt. In december 2022 heeft hij de overstap gemaakt naar De Groote- De Man en legt hij zich voornamelijk toe op het aannemings- en onroerend goedrecht.

Bij Monard Law specialiseerde hij zich in het vastgoedrecht. Het was dus een logische keuze om de reeds opgebouwde expertise verder te zetten en uit te breiden bij De Groote – De Man.

Volgens Sam is het vastgoedrecht is een zeer interessante en steeds evoluerende rechtstak. Iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking. Denk maar aan het (ver)kopen van een woning, het (ver)huren van een woning,… . Er komen vaak meer problemen bij kijken dan de meeste mensen denken.

Hij staat mensen graag bij en helpt hen graag indien zij met problemen worden geconfronteerd. Hij is allergisch aan ‘onrecht’. Als advocaat kan je volgens hem ook vaak geschillen vermijden door proactief te handelen. Hij haalt enorm veel voldoening en energie uit het bijstaan en begeleiden van cliënten op belangrijke momenten in hun leven.

In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden in de fitness, op de weg op de fiets of in het bos voor een stevige wandeling. Hij daagt zichzelf wel eens uit om voor een groot publiek te spreken. Hij is een grote voorstander van het schakelprogramma. Om dit te promoten heeft hij gesproken op een infodag van de Hogeschool PXL.