Menu

Academisch parcours

Steffie Carels studeerde in 2017 af als Master in de Rechten aan de Vrije Universiteit te Brussel en spitste zich voornamelijk toe op het Burgerlijk- en Procesrecht.

Tijdens haar studies raakte ze al gepassioneerd door het Familierecht.

Na het behalen van haar Masterdiploma was het voor Steffie een evidente keuze om haar droom om advocaat te worden verder te realiseren en haar baliestage aan te vatten.

Steffie begon als advocaat-stagiaire aan de Balie van Brussel, waar zij in aanraking kwam met verschillende rechtstakken. Tijdens haar stage werd het al snel duidelijk dat de familierechtelijke dossiers haar voorkeur genoten, gezien de meer persoonlijke aanpak ten opzichte van de cliënten.

Gezien haar voorliefde voor het Personen- en Familierecht besliste Steffie zich verder te specialiseren in het Familierecht bij advocatenkantoor Cottyn.

 

Aanpak als familierechtadvocaat

In 2020 volgde Steffie de opleiding bemiddeling in burgerlijke en handelszaken, gezien zij ervoor opteert om eerst altijd samen met alle partijen rond de tafel te zitten en te trachten tot een minnelijke oplossing te komen.

Indien er geen minnelijke oplossing mogelijk, staat Steffie cliënten ook bij tijdens procedures voor de rechtbank.

Haar motto is: “The only way to do great work, is to love what you do”.

Steffie oefent haar job als advocaat uit met zeer veel passie. Zij haalt er voldoening uit wanneer zij cliënten kan bijstaan, adviseren, verdedigen in voor hen meestal moeilijkere periodes.

 

DGDM’er

Sinds maart 2023 maakt Steffie deel uit van het DGDM team. Binnen het team houdt zij zich onder andere bezig met echtscheidingsgeschillen, regelingen voor kinderen, discussies over onderhoudsgelden en complexe vereffeningen en verdelingen.

Zij staat zowel de cliënten bij in minnelijke gesprekken als in procedures voor de rechtbank.

Daarbij kiest ze voor een proactieve aanpak waarbij ze altijd vooruit denkt en de cliënt een duurzame oplossing op lange termijn tracht te bieden.

Een belangrijke quote die bij DGDM van toepassing is, luidt: “Teamwork makes the dream work”.

Samen met haar collega’s, gespecialiseerd in andere rechtstakken, wordt de cliënt bij DGDM optimaal bijgestaan.

Op heden volgt Steffie ook de opleiding tot jeugdadvocaat om te kunnen optreden als advocaat voor minderjarigen. Ook deze ervaring neemt zij mee in de familierechtelijke dossiers die zij behandelt.

 

Levensgenieter

Steffie is een harde werker maar ook een echte levensgenieter.

In haar vrije tijd houdt Steffie van uit eten gaan, reizen en wandelen met haar hond Odie.

Naast het Pajottenland waar Steffie woont, heeft zij ook een voorliefde voor de kust. In de zomer zal zij vaak aan de kust te vinden zijn, waar zij geniet van lange strandwandelingen en een goede cocktail in de plaatselijke beachbars.

Steffie is daarnaast muzikaal aangelegd, zij speelt gitaar en zingt in haar vrije tijd.

Eén keer per jaar is zij ook te vinden in de carnavalsstoet van het Halse carnaval, zij is lid van de Halse carnavalgroep De Froesjeleirs.