Menu

Uitgebreide ervaring

Steven De Grave brengt heel wat ervaring en een brede achtergrond mee naar ons kantoor. Hij behaalde in 2007 zijn Master in de Rechten, na een licentiaat Frans – Italiaans. Tijdens zijn studies ging zijn voorkeur al uit naar het Economisch en Sociaal recht, een voorliefde voor ondernemerschap die sindsdien enkel is gegroeid. De afgelopen jaren begeleidde hij ondernemers bij o.a. zaakvoering, adviezen over concurrentie en (on)eerlijke praktijken, procedures over handelshuur en contractopmaak.  Zeker op het vlak van agentuur bouwde hij diepgaande expertise op.

Steven is ook erg geboeid door het Arbeidsrecht. Hij adviseert klanten over arbeidsovereenkomsten en behandelt hij vragen over ontslag, arbeidsduur, enz.

Daarnaast adviseert hij, als fervent sporter, ook in het Sportrecht. Hij helpt professionele en recreatieve sporters wanneer ze vragen hebben over hun rechten, contracten of Sportrecht in het algemeen.

Steven De Grave

Steven werkte jaren als zelfstandig advocaat en ondersteunde verschillende bedrijven als in-house lawyer. Die ervaringen geven hem een uniek perspectief op het ondernemersleven. Hij kent niet enkel de juridische kant als advocaat van buitenaf, maar ook het reilen en zeilen van de onderneming van binnenuit.

Wat brengt Steven bij DGDM?

De overstap van zelfstandig advocaat naar ons kantoor heeft te maken met Stevens ‘teamplayer’-mentaliteit. Hij zocht een modern kantoor waar zijn ambitie en gedrevenheid een uitlaatklep vinden binnen een ervaren team dat van elkaars expertises leert.

“In het kantoor De Groote-De Man vond ik een visie terug die volledig overeenstemt met mijn beeld van hoe een advocaat de dag van vandaag dient te zijn. Het is daarbij zeer aangenaam en motiverend te mogen deel uitmaken van een dynamisch en gedreven team, wat een kwaliteitsvolle dienstverlening volgens mij alleen maar ten goede komt.”

Erkend bemiddelaar

Steven is ervan overtuigd dat een procedure voor de rechtbank nooit de enige uitweg van een conflict mag zijn. Als erkend bemiddelaar zet hij zich daarom actief in om partijen waarbij de communicatie stroef verloopt, terug bij elkaar te brengen, zodat toch een constructief resultaat kan worden bereikt.

Naast zijn werk op kantoor hecht Steven veel belang aan sport en gezonde voeding en durft hij zich al eens wagen aan een fitnesswedstrijd.

Steven De Grave - advocaat Ondernemingsrecht DGDM

Meer weten over Steven of de rest van ons team?

Team

Vragen?

Contact