Menu

Haar avontuur begon in Hasselt aan de Hogeschool PXL waar ze met onderscheiding afstudeerde in de bedrijfsmanagement met afstudeerrichting rechtspraktijk. Daar kreeg ze de smaak van de juridische wereld te pakken en besloot na haar professionele bachelor, de schakelprogramma rechten aan de VUB aan te vatten.

In drie jaar tijd had ze haar Master in de Rechten in haar zakken en besloot haar baliestage aan te vatten in het advocatenkantoor DGDM.

 

Onderwijs als hoogste prioriteit.

Sultana is geboren in Afghanistan maar getogen in het mooie Limburgse Sint-Truiden. Ze werd al op een zeer jonge leeftijd geconfronteerd met hoe hard de wereld kon zijn toen ze noodgedwongen moest vluchten uit haar geboorteland, Afghanistan. Ze belandde samen met haar gezin in het jaar 2000 in België.

Onderwijs was voor haar familie de hoogste prioriteit. Toen de taliban steeds meer aan de macht kwam en aan meisjes educatie verbood, was dat een teken voor haar familie om het land te verlaten zodat hun dochters een kans op een mooiere toekomst konden hebben.

Eenmaal in België aangekomen, maakten haar vader en moeder er hun missie van om het belang van studeren aan te tonen aan hun dochters.

Als eerstgeborene van twee migrantenouders, had ze al op een zeer jonge leeftijd beslist om haar leven te wijden aan het helpen van mensen. Was dat niet als dokter, dan maar als advocate. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Groot inlevingsvermogen en doorzettingskracht.

Sultana heeft door haar levenservaring een groot inlevingsvermogen en beseft hoe belangrijk het is om goed geïnformeerd te zijn en voor je rechten op te komen.  Daarom was het dan ook geen grote verrassing toen ze voor advocatuur koos.

Haar doorzettingskracht kent geen limieten. Sultana wou zeer vroeg op haar eigen benen staan. Daarom combineerde ze haar studies met verschillende studentenjobs zodat ze volledig financieel onafhankelijk werd van haar ouders vanaf haar 19de.

Sultana is geïnteresseerd in alle takken van het recht. Zo ging ze te werk in PwC te Brussel als junior associate in het departement ‘Persons & Organisation’ waar ze van de wereld van fiscaliteit proefde. In de zomer hielp ze vrijwillig mee in een advocatenkantoor waar migratie- en strafrechtzaken werden behandeld. Nu versterkt ze het vastgoedteam in DGDM. Zij is van alle markten thuis.

 

Buitenlandse studies en vrijwilligerswerk.

Sultana besloot in 2018 de mooiere oorden te zoeken en vond deze in Valencia waar ze in het kader van een Erasmusstudie 5 maanden lang vertoefde.

Zij deed ook kort vrijwilligerswerk bij Vluchtelingen Vlaanderen. Daar hielp zij met vertalingen en koppelde de mensen aan advocaten.

Zij volgde bovendien een cursus ‘Burenbemiddeling’ bij het PLOT in Genk.

Haar vrije tijd spendeert ze het liefst op een padel- of tennisplein en in de keuken waar ze nieuwe bakrecepten uitprobeert.