Menu

DGDM en UGent hebben de handen in elkaar geslagen om een uniek event te organiseren.
De allereerste legal techathon van de UGent is een feit!
Deze unieke hackathon voor studenten Rechten en Ingenieurswetenschappen en ICT gaat door van 9-11 november.
Let the innovation games begin!

legal techathon UGent en De Groote - De Man

Legal Watathon?

Legal techathon is een hackathon maar dan specifiek voor legal tech. Dat betekent dus niet alleen voor studenten Ingenieurswetenschappen en ICT, maar ook voor studenten Rechten. Gewapend met hun creativiteit en gesterkt door hun verschillende achtergrond zullen de studenten van beide faculteiten voor het eerst intensief moeten samenwerken. Opgedeeld in teams, krijgen ze 36 uur tijd om een nieuwe tool te ontwikkelen die een bepaald juridisch proces vergemakkelijkt of een juridisch probleem oplost. Dat uitgewerkte idee moeten ze vervolgens pitchen voor een vakjury.

En ja, daar valt wat mee te winnen.

Het team dat als winnaar wordt gekozen door de indrukwekkende jury (met o.a. onze Managing Partner, Ingrid De Poorter ) krijgt een geldprijs van € 2 500, uitgereikt door ons kantoor. Daarnaast krijgen de winnaars ook toegang tot de pitch round van het start-up acceleratorprogramma The Birdhouse. Zo krijgen ze de kans om achteraf met hun idee ook verder iets te doen.

De deelnemende studenten worden overigens ook niet aan hun lot overgelaten. Tijdens de 36 uur voorbereidingstijd, krijgen ze ondersteuning van ervaren coaches. Eén van deze coaches is trouwens onze eigen Managing Partner en legal tech fanaat, Jeroen De Man.

Meer details over de UGent Legal Techathon vind je hier.

Iets voor jou?

Ben jij student Rechten of student Ingenieurswetenschappen en staat jouw brein nooit stil? Denk je vaak na over hoe je bepaalde systemen zou oplossen of optimaliseren? Klopt er ergens diep in jou een ondernemershart?

Dan is deze hackathon een unieke kans voor jou!

Aarzel niet en schrijf je nu in voor dit unieke event.

Wil jij graag enkel een bezoek brengen?

Ook als je niet deelneemt aan de legal techathon of je bent geen student, kan je een bezoek brengen! Pik de interessante lezingen van Pieter Gunst en Jürgen Ingels mee en ontdek meer over hoe technologie de toekomst bepaalt.

Bekijk hier de officiële uitnodiging van de UGent. 

Eerste legal Techathon ook in Juristenkrant

 Legal Techathon in Juristenkrant

Lees hier het volledige artikel over de Legal Techathon uit de Juristenkrant.