Menu

VLAIO hindepremie: hoe zat het?

In een besluit van de Vlaamse Regering van 20 maart 2020 werd een forfaitaire hinderpremie toegekend aan Vlaamse ondernemingen die van de overheid verplicht moesten sluiten door de coronamaatregelen.

Deze hinderpremie kon u als onderneming voor de duur van uw sluiting aanvragen. Het volstond hiervoor om een verklaring op erewoord toe te voegen en doorgaans keurde het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) de aangevraagde premie vrij snel goed.

Zeer strikte controle door VLAIO

Intussen is VLAIO overgaan tot een “post factum” controle van de voorwaarden waaraan de onderneming moest voldoen om de hinderpremie te krijgen.

Daarbij valt ons op dat VLAIO de voorwaarden nogal strikt interpreteert en weinig ruimte laat voor individuele casussen. Veel ondernemers kregen de afgelopen maanden van VLAIO de boodschap dat zij de toegekende hinderpremie nu moeten terugbetalen.

Sommige ondernemers, die sinds het begin van de coronacrisis nog nauwelijks aan de slag zijn kunnen gaan, moeten bijgevolg meerdere duizenden euro’s ophoesten.

Moet u ook uw hinderpremie terugbetalen?

Bent u het niet eens met de beslissing van VLAIO? Onze experts beschikken over de nodige kennis om voor u uit te zoeken of deze terugvordering kan worden herroepen.

Aarzel niet om ons te contacteren, elk dossier is namelijk anders.
Bovendien bestaat de kans dat uw verzekeraar of rechtsbijstandverzekering tussenkomt in de juridische kosten.

Contacteer ons experts Ondernemingsrecht