Menu

Vijf essentiële tips voor binnenhuisarchitecten

  1. Schets een helder pad: zorg voor een kristalheldere beschrijving van alle verwachte werkzaamheden in de overeenkomst, om verwarring en discussies over de opdracht te vermijden. Wat is wel en niet begrepen in de opdracht ? Zonder heldere communicatie verwachten bouwheren dat alles inbegrepen is …
  1. Vergunningsperikelen vermijden: geef duidelijk aan dat vergunning-plichtige werken en architectonische wijzigingen, stabiliteit, … buiten jouw verantwoordelijkheid als interieurarchitect(e) vallen.
  1. Koester je projectportfolio: waarborg je portefeuille door te benadrukken dat de interieurarchitectenovereenkomst persoonlijk is en niet zonder wederzijds schriftelijk akkoord kan worden overgedragen, bv. bij verkoop van een project. Zo behoud je controle over je klantenkring.
  1. Informatie is cruciaal: stel in de overeenkomst de verplichting van de opdrachtgever centraal om tijdig alle benodigde informatie te verstrekken. Bij vertraging door de opdrachtgever kan je voorzien in schorsing, beperking van aansprakelijkheid of zelfs stopzetting van het project.
  1. Budgettaire gemoedsrust: vermijd discussies over het budget door in de overeenkomst transparantie te bieden. Maak duidelijk dat het totale budget slechts een geschatte indicatie is en geen definitieve begroting, waardoor eventuele variaties begrepen worden.

Unieke aanbieding

Bij DGDM bieden we een op maat gemaakte overeenkomst die je beschermt tegen deze en andere risico’s. En dat voor een aantrekkelijk tarief. Dit zijn slechts 5 tips; we hebben nog meer waardevolle inzichten die we op maat kunnen bieden.

 

Conclusie

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net bent afgestudeerd, deze tips helpen je om juridisch sterk te staan in je vak. Soms gaat het fout, technisch of qua samenwerking, en dat is onvermijdelijk. Onze job is om ervoor te zorgen dat de nadelige gevolgen daarvan beperkt blijven. Met een goede overeenkomst kunnen wij deze risico’s beperken of zelfs volledig uitsluiten. Praat met ons en laat ons samen een overeenkomst op maat opstellen. Dat zal je niet alleen veel gemoedsrust geven, maar het komt ook zeer professioneel over.

 

Neem vandaag nog contact op met DGDM om je contractuele zekerheid te verhogen en je creatieve visie te beschermen.