Menu

Moederdag staat gelijk aan schattige knutselwerkjes, vol trots gepresenteerd door je liefste zoon of dochter. Een moment waar moeder én kind vaak heel erg naar uitkijken. Maar wat als de regeling met je ex nu net zo valt dat je kinderen dit weekend (en dus ook Moederdag) bij hun vader en plusmama doorbrengen?

Moederdag met uitstel?

Niet altijd de meeste evidente situatie. Ook niet voor de kinderen die heel enthousiast zijn om hun zelfgemaakt gedichtje of kunstwerkje voor te stellen. Moederdag met uitstel kan dan ook voor grote teleurstelling zorgen als ze maandag op school de enthousiaste verhalen van hun klasgenootjes horen, terwijl zij nog even moeten wachten.

Plusmoederdag?

Ook voor plusmama’s is zo’n situatie niet zo gemakkelijk. Zij willen de plaats van de echte moeder niet innemen en al zeker deze hoogdag niet van de mama afnemen. Toch zijn plusmama’s meestal ook erg betrokken in de opvoeding van hun stiefkind en verdienen zij misschien toch ook een extraatje.

Plusmoederdag inlassen dan maar? Of kan het gemakkelijker?

Een oplossing zou hier kunnen zijn dat vader zorgt voor een fijn momentje met de plusmama. Misschien gaat de juf of meester van jouw kind hier wel in mee, en kunnen er 2 cadeautjes worden gemaakt?

Neem het op in de verblijfsregeling

Idealiter is de verstandhouding tussen gescheiden ouders goed genoeg om hier een uitzondering in de regeling bespreekbaar te maken, zodat je Moederdag toch met je kind kan doorbrengen. Helaas is dit ook heel vaak niet het geval en is het dus beter om deze eventuele problemen op voorhand te vermijden. Simpelweg door bij het bespreken van de verblijfsregeling ook Moederdag ( en Vaderdag) te laten opnemen.

Lees er meer over hier: Moederdag bij niet-samenwonende ouders

Wens je meer informatie over de regeling van de kinderen?

Het team van Personen- en Familierecht helpt je graag verder!

Vastleggen kindregeling

Neem hier contact met ons op.

Ook interessant:

Tweede adres in bevolkingsregister voor kinderen van gescheiden ouders

Week-week regeling nefast?