Menu

In advocatenkantoren draait alles rond declarabele uren. Dat is de basis waarop ze hun klanten factureren. Het doel van elke medewerker is zo veel mogelijk declarabele uren voor haar of zijn klanten te kunnen schrijven, om daarmee zo hoog mogelijke inkomsten te genereren voor het kantoor.

De Groote – De Man (DGDM) is met zijn Corporate Rebels Plan afgestapt van dat model. In plaats van te focussen op de uren, bepalen de medewerkers en de teams hun eigen salaris en vakantiedagen. Op basis daarvan engageren ze zich voor bepaalde omzetdoelstellingen voor het komende jaar. Vervolgens stippelen ze samen met het management een strategie uit om die doelstellingen te halen.

Tom Verboven, managing director People & Transformation bij PwC en ook jurylid: “Het is revolutionair in zijn sector. Een grote verdienste is dat het bovendien een structurele en strategische aanpak is. Het is niet ad hoc en eenmalig, zoals bij veel welzijnsprojecten het geval is, maar het gaat naar de kern van de bedrijfsactiviteiten en zorgt daar voor verandering”, zegt hij. “Het plan stelt ter discussie waar niemand in de sector zich vragen bij stelt. Dat vergt durf.

Hier vindt u de link naar het artikel in de Trends van 26 oktober 2023: ‘De Groote – De Man: Rebels en Revolutionair.