Menu

Passie voor het strafrecht

De voorliefde voor strafrecht speelde al tijdens de studies van Justine een prominente rol. Tijdens haar studies Criminologie liep Justine stage bij het team hulp- en dienstverlening van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse Overheid. Dit gaf Justine de kans verschillende gevangenissen te bezoeken in Vlaanderen met het oog op de uitwerking het strategisch beleid binnen het gevangeniswezen. Haar masterproef Criminologie ging dan ook over gedwongen overbrenging van Europese gedetineerden.

Geïnspireerd vanuit de Criminologie vatte Justine haar studies Rechten aan met een specifieke focus op internationaal strafrecht. Ze deed onder meer tal van stages bij verscheidene strafrechtkantoren. Het hoogtepunt van haar studies was haar deelname aan de internationale wedstrijd ‘Moot Court International Private Law’ waar ze met haar team een tweede plaats voor ‘best written memorial’ mocht behalen.

Zij volgde als keuzevak de ‘Legal Clinic Mensenrechten’. Dit zijn echte cases in samenwerking met vzw’s en advocatenkantoren waarvoor zij onder andere een wetsvoorstel schreef over botscans bij minderjarige vreemdelingen. Een tweede project was meeschrijven aan een strafklacht voor het internationaal strafhof in Den Haag.

Justine volgde daarnaast nog een extra cursus ‘Juridisch Frans‘.

 

Mooie combinatie van twee complementaire studies.

Deze ervaringen neemt Justine mee in haar dagelijkse praktijk als advocate. In de Criminologie lag de nadruk op het oogpunt van ‘Het Parket’. Tijdens haar bijkomende studie Rechten raakte Justine geïntrigeerd door zowel de kant van de dader als de kant van het slachtoffer. Zij wil mensen helpen in het meest kwetsbare moment in hun leven en het verschil maken voor mensen in een moeilijke periode. Beide studies zijn een mooie combinatie: de voorkennis vanuit de criminologie meenemen in de praktijk, samen met het juridische aspect.

 

Speelpleinwerking en dansen.

In haar tienerjaren was Justine vrijwilliger bij de speelpleinwerking en zat ze in de jeugdbeweging. Daarna ontwikkelde ze een passie voor dansen en dansles geven. Justine danst in een HipHop competitieteam, Funky Fresh. Samen met haar team behaalde ze in 2018 een derde plaats op het wereldkampioenschap UDO in Glasgow. Dit maakt dat Justine tot het uiterste gaat om het best mogelijke resultaat te behalen in samenwerking met het volledige team.

Zij geeft daarnaast dansles aan zowel jonge kinderen als aan studenten van de hogeschool. Zij bedenkt daarbij haar eigen choreografieën

Tot slot spendeert Justine graag tijd door met haar vrienden in een leuk restaurant in de stad.