Menu

Het recht toegankelijk maken voor iedereen. Dat is waarom De Groote – De Man, aka DGDM, bestaat. Ons gedreven team zet zich elke dag in om deze ambitieuze missie waar te maken. Dat doen we niet enkel terwijl we jullie, onze cliënten, verdedigen, begeleiden en ondersteunen, maar ook met de ontwikkeling van nieuwe tools die juridische diensten dichter bij de mens brengen.

Met trots stellen we nu ook vast dat onze inspanningen hierin erkend worden. Voor het tweede jaar op rij is DGDM finalist voor de titel van ‘Beste Advocatenkantoor’ op de Trends Legal Awards!

De Trends Legal Awards, georganiseerd door Trends Magazine, reiken ieder jaar prijzen uit aan de meest verdienstelijke advocatenkantoren van het jaar. De categorie ‘Beste Advocatenkantoor’ is de hoofdprijs.

Deze tweede nominatie is niet alleen een grote eer voor ons kantoor, maar ook een duidelijk signaal dat de juridische sector steeds meer belang hecht aan innovatie.

 

De Groote - De Man Finalist Beste Advocatenkantoor 2018
In 2018 was ons kantoor ook genomineerd als Beste Advocatenkantoor

Meer over onze nominatie vorig jaar lees je hier: DGDM genomineerd als Beste Advocatenkantoor  2018

De modernisering van de advocatuur

Ons kantoor zet zich al jaren in voor de modernisering van de advocatuur (en de juridische wereld in het algemeen). Daarbij omarmen we de mogelijkheden die technologie ons de dag van vandaag biedt. Onze visie is dat technologie en dienstverlening hand in hand gaan om mensen en bedrijven écht te helpen. Daarvoor stappen we bewust af van de traditionele invulling van de advocatuur en kiezen we voor toegankelijkheid, duidelijkheid en praktische oplossingen op maat.

Als ‘smart rebels’ gaan we daarvoor ver uit de comfortzone van de advocatuur.

Voorvechters van Legal Tech

DGDM lanceerde het eerste Legal Tech platform in België. ‘Legal Tech’ is het principe van juridische dienstverlening in de vorm van een technologische tool. En volgens ons kantoor is het ook de toekomst van de juridische sector.

In 2016 ontwikkelde DGDM het platform Unpaid. Via deze website kunnen ondernemers snel en voordelig hun onbetaalde facturen invorderen, volledig online en zonder tussenkomst van een advocaat of rechtbank. Unpaid is sinds de lancering uitgegroeid tot een volwaardige tech scale up met een eigen team, buiten ons kantoor.

De lancering van Unpaid oogstte veel bewondering in binnen- en buitenland. In 2017 viel ons kantoor internationaal in de prijzen met de Financial Times: Most Innovative Lawyers award.

De Groote - De Man wint Financial Times Most Innovative Lawyers Award
De Groote – De Man wint Financial Times Award

Meer daarover lees je hier:

Sinds de ontwikkeling van Unpaid reist onze Managing Partner, Jeroen De Man, als keynote spreker heel Europa rond. Op conferenties in Geneve, Londen, Parijs, Luxemburg, enz spreekt hij over de mogelijkheden van innovatie en legal tech voor de juridische sector.

“De trage, conservatieve en ietwat stijve rechtsgang is niet meer van deze tijd. Technologie is een hulpmiddel en het recht moet dat ook zijn. Als we beide combineren, kunnen we mensen en bedrijven sneller, goedkoper en op veel grotere schaal helpen.”, aldus Jeroen.

Het is ook die mindset die terugkomt in onze missie en visie. Wij zien het recht als een hulpmiddel om bedrijven en mensen te helpen groeien.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Trends Legal Awards vindt dit jaar plaats op dinsdag 19 november.

Meer over de awards lees je hier.

Update: ons kantoor werd dit jaar niet de winnaar. Toch zijn wij enorm trots op de erkenning van gekozen te worden als finalist. Hiervoor bedanken wij onze medewerkers, klanten en partners voor hun essentiële bijdrage aan ons succes