Menu

Wie is Kris Du Bois?

Kris Du Bois startte zijn carrière als advocaat in 1997 aan de balie van Dendermonde bij Cottyn. Zijn ondernemersdrive liet echter niet lang op zich wachten. Nog voor zijn stage afliep, richtte hij zijn eigen kantoor op in zijn thuishaven Halle, en sloot hij aan bij de balie van Brussel.  Kris was van 1999-2014 oprichter en vennoot bij ‘Vanbelle & Du Bois’. Dit kantoor werd in 2014 ‘Mister Wolf’, waar Kris Managing Partner was . In juni 2020 integreerde Mister Wolf met De Groote- De Man en werd Kris vennoot bij ons kantoor. (lees daarover meer hier).

Kris Du Bois

Expert Vastgoedrecht

Kris heeft een brede en diepgaande expertise in het vastgoedrecht. Tijdens zijn jarenlange ervaring stond hij quasi alle spelers in die sector bij. Zo startte hij destijds met de verdediging van aannemers, architecten –o.a. de Orde van Architecten – en bouwheren. Dankzij die ervaring heeft Kris heel wat technische achtergrond binnen de sector. Verder is hij vertrouwd met de wereld van vastgoedmakelaars en notarissen die problemen ondervinden bij vastgoedtransacties en waar snelle actie essentieel is. Daarnaast is hij ook klankbord voor promotoren en vastgoedinvesteerders, contacten waarbij vooral zijn financiële en strategische vastgoedkennis cruciaal zijn.

Docent Vastgoedrecht AMS

Van 2006-2008 scherpte Kris zijn praktische vastgoedkennis op academisch vlak aan met een Master Na Master in ‘Real Estate and Finance (MRE)’ aan Antwerp Management School, de business school van universiteit UIA. Ziin hoge resultaten zorgden ervoor dat de universiteit hem in 2009 voordroeg als docent Vastgoedrecht bij AMS. Met plezier nam hij dat aanbod aan. Intussen geeft Kris daar al meer dan tien jaar vol enthousiasme les. Vastgoedkennis delen met andere docenten, specialisten en studenten is een ware passie voor hem.

Kris Du Bois vennoot DGDM

Ondernemers ontzorgen

Als advocaat heeft Kris –naast vastgoed- een tweede passie: ondernemers bijstaan en ont-zorgen! Hij is zelf al sinds de start van zijn carrière een rasechte ondernemer en begrijpt en spreekt als geen ander de taal van ondernemers. Voor veel KMO-zaakvoerders is hij een steun en toeverlaat bij cruciale beslissingen die vaak het puur juridische overstijgen.

Plus est en vous

Kris zijn favoriete motto is  “Plus est en vous”. Er zit meer in jezelf dan je (aanvankelijk) beseft. Zijn missie is om cliënten, studenten en de mensen in zijn omgeving te helpen om zichzelf te overstijgen.

Uitgebreid netwerk

Kris bouwde tijdens zijn loopbaan een zeer groot netwerk uit. Hij is vaak op netwerkevents te vinden en maakt o.m. deel uit van RES (the Real Estate Society). Hij zetelt ook als deskundige in de Stad Halle en de Gemeente Affligem in de GeCoRo. Verder is hij bestuurder bij Unizo Halle en Voorzitter van de VZW Ketel die starters met leegstaande winkelpanden verbindt.

Familie, sport en auto’s

Ondanks zijn drukke agenda en vele bezigheden, is Kris in de eerste plaats vader van drie kinderen en partner van een al even drukbezette kinesiste, Anneke. Zijn weinige vrije tijd gaat in de eerste plaats naar hen, weekendjes aan zee, reizen, vrienden en restaurantbezoekjes. Op sportief vlak beoefent Kris wekelijks yoga, tennis of padel…  en is hij ook een liefhebber van sportwagens.

Meer weten over Kris?

Klik hier

Ontdek ook de rest van team DGDM

Benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van Vastgoed?

Ga naar onze expertisepagina Vastgoed

een specifieker probleem? Neem contact op met ons team.

 

Ook interessant

DGDM breidt uit met integratie Mister Wolf

Stijn Mans, Associate Partner Vastgoed bij DGDM

Vince Benieaux, advocaat bij DGDM