Menu

Vince Benieaux is geboren en getogen in Sint-Pieters-Woluwe, naar eigen zeggen één van de mooiste gemeentes uit het Brusselse. Hij heeft er nu ook zijn eigen appartement en werkt gewoonlijk vanuit het DGDM-kantoor in Halle.

Vince Benieaux

Recht als passie sinds de kindertijd

Al van kinds af aan was Vince geïntrigeerd door het recht en de regels die de maatschappij maken tot wat ze is. De keuze om rechten te gaan studeren was dan ook praktisch een evidentie. Dat hij zijn passie gevonden had kwam meteen tot uiting in zijn resultaten. Als een vis in het water leefde hij zich uit in familierecht, strafrecht, burgerlijk recht en zelfs internationaal recht.

Hoge resultaten in economisch en ondernemingsrecht

Zijn ware roeping vond hij echter in het economisch en ondernemingsrecht. Het was dan ook in deze specialisatie dat hij afstudeerde in 2018 aan de Vrije Universiteit Brussel, waarbij hij een aantal indrukwekkende resultaten behaalde. Zo behaalde hij de 2de plaats in een semesterlange pleitoefening, en werd zijn juridische kennis in meerdere papers bekroond met grootste onderscheiding.

Ervaring in incasso

Tijdens zijn laatste jaar aan de universiteit, begon Vince te werken als dossierbeheerder bij meester Ronny Robert, één van de grootste gerechtsdeurwaarderskantoren in België. Dit was voor hem niet alleen een eerste werkervaring, maar een ware leerschool. Hij kreeg er namelijk al snel veel verantwoordelijkheid; een eigen klantportefeuille waarbij hij moest zoeken naar de beste oplossing voor iedere cliënt. Al doende leerde hij de moeilijkheden van het ‘incasso’-vak kennen: betwistingen, ‘onvindbare’ tegenpartijen, postbusadressen, enz. Zijn gedrevenheid en leergierigheid zorgden ervoor dat hij, zelfs in zijn vrije tijd, naar manieren zocht om de zaken sneller en beter te laten verlopen.

Ware roeping als advocaat

Na 2,5 jaar te werken bij de deurwaarder, voelde Vince dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. De keuze voor advocatuur was snel gemaakt. Als advocaat kan hij cliënten namelijk van A tot  Z bijstaan in een procedure. Zo begon Vince bij Mister Wolf in Halle, het innovatief kantoor dat met DGDM integreerde in juni 2020. Hij maakt binnen ons kantoor deel uit van het team Vastgoedrecht en het team Ondernemingsrecht.

Het onderste uit de kan voor cliënten

Vince is iemand die zijn hart steekt in alles wat hij doet. Hij heeft steeds een luisterend oor en een geduldige houding. Graag zoekt hij dan ook naar oplossingen waar beide partijen zich in kunnen vinden.  Kleine nuances kunnen vaak een groot verschil maken. Maar hij weet maar al te goed dat je soms ook je tanden moet kunnen laten zien. Dankzij zijn ervaring bij het deurwaarderskantoor heeft hij hier al veel ervaring in.

Bij De Groote – De Man vindt Vince een kantoor met dezelfde ingesteldheid, waar het belang van de klant op de eerste plaats komt.

DGDM zet ook zeer sterk in op innovatie en een concrete, duidelijke oplossing, op maat van de cliënt. Zij zijn zeer open-minded en bereid om af te wijken van platgetreden paden, dit alles in het belang van de cliënt.”

A sound mind in a sound body

Naast zijn werk, houdt Vince van uitstapjes naar zee, winkelen of afspreken met zijn vrienden. Daarnaast is hij ook een zeer fervent lezer en is hij in de sportschool een bekend gezicht. A sound mind in a sound body is zijn motto.

Vince Benieaux advocaat DGDM

Meer weten over Vince?

Klik hier

Ontdek ook de rest van team DGDM

Benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van Vastgoed- en Ondernemingsrecht?

Ga naar onze expertisepagina Vastgoed

Ga naar onze expertisepagina Ondernemingsrecht

Een specifiek probleem of vraag? Neem contact op met ons team.

Ook interessant