Menu

Belangen van de lokale jeugd.

Naast haar studies was Lauren ook steeds druk bezig en geëngageerd: ze was leidster bij de meisjeschiro te Balegem, trainster bij de lokale turnclub en gaf in de zomervakantie kleuterkampen.

Na haar carrière bij de Chiro ging ze aan de slag als secretaris bij de Jeugdraad te Oosterzele waar ze de belangen van de lokale jeugd verdedigde.

Tijdens haar studies werd haar al snel duidelijk dat ze vooral werd geboeid door de verbinding tussen het recht en de mens (de psychologie van dader en slachtoffer, mensenrechten…) en dat ze met haar kennis mensen wou bijstaan, helpen en informeren.

 Zodoende specialiseerde ze zich in het Strafrecht en verdiepte ze zich met haar thesis in de verbinding tussen de neurowetenschap en het recht.

 

Educatieve master

Haar sociaal karakter en haar grote passie voor het jeugdwerk zorgde ervoor dat ze na haar studies ervoor koos om de Educatieve master in de Maatschappijwetenschappen- afdeling Rechten bij te studeren zodat ze juridische vakken kon doceren in het secundair onderwijs.

Tijdens haar studies heeft Lauren verschillende stages doorlopen: van het parket tot advocatenkantoren waarna ze tijdens haar educatieve master het vak recht doceerde op verschillende secundaire scholen.

 

Levensgenieter

Lauren is verder een echte levensgenieter. In haar vrije tijd houdt ze van reizen, nieuwe restaurants ontdekken, en tijd doorbrengen met haar vrienden.

Het meest ontspannen is ze tijdens haar wekelijkse tekenles aan de stedelijke kunstacademie te Gent 

Lees meer over Lauren.