Menu

Elke fout die leidt tot schade, geeft aanleiding tot schadevergoeding. Soms zijn de gevolgen zeer groot. Je hond loopt zomaar los over straat, je kinderen stoken een klein vuurtje in het park, je laat die Chinese vaas vallen bij de antiquair… Allemaal situaties die niemand heeft gewild, maar die wel tot enorme schadeclaims kunnen leiden. Zorg daarom altijd dat je goed verzekerd bent.

Geef daarnaast ook nooit zomaar enige aansprakelijkheid toe en communiceer pas na overleg met een advocaat. Mails, maar ook sms-berichten of posts op sociale media kunnen als bewijs tegen je worden gebruikt.

Ben je slachtoffer van schade? Het gebeurt vaak dat het openbaar ministerie een dossier seponeert bij gebrek aan bewijs of als de dader onbekend is. Weet dat je dan nog een klacht kan indienen met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter. Die kan vaak een grondiger onderzoek laten voeren. Je advocaat kan ook verzoeken dat er bepaalde extra onderzoeken worden uitgevoerd (verhoren van getuigen, opvragen camerabeelden, telefonieonderzoek, huiszoeking, etc).

Zowel als slachtoffer en als verdachte zit de kost van een advocaat meestal in je familiale verzekering. Bekijk je polis grondig of er rechtsbijstand in zit en aarzel nooit om een advocaat in te schaken.

Onze experts Strafrecht kunnen je helpen. Bekijk hieronder enkele van onze producten of stel ons je specifieke vraag via het contactformulier. We nemen snel contact met je op.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten