Menu

Elke fout die leidt tot schade, geeft aanleiding tot een schadevergoeding. Soms zijn de gevolgen zeer groot. Bijvoorbeeld, uw hond loopt zomaar los over straat, uw kinderen stoken een klein vuurtje in het park, u laat die Chinese vaas vallen bij de antiquair. Allemaal situaties die niemand heeft gewild, maar die wel tot enorme schadeclaims kunnen leiden. Zorg daarom altijd dat u goed verzekerd bent.

Geef daarnaast ook nooit zomaar enige aansprakelijkheid toe en communiceer pas na overleg met een advocaat, ook ten aanzien van uw verzekeraar. Mails, maar ook sms-berichten of berichten op sociale media kunnen als bewijs tegen u worden gebruikt.

Onze experten Strafrecht hebben expertise in verschillende soorten aansprakelijkheid. Gaande van aansprakelijkheid van de bouwheer, productaansprakelijkheid tot de aansprakelijkheid van ouders of een toezichthoudende volwassene.

Bij aansprakelijkheid in een strafrechtprocedure gebeurt het vaak dat het openbaar ministerie een dossier seponeert bij gebrek aan bewijs of als de dader onbekend is. Bent u slachtoffer van schade? Weet dat u dan nog een klacht kan indienen met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter. Die kan vaak een grondiger onderzoek laten voeren. Als advocaat kunnen we ook verzoeken dat er bepaalde extra onderzoeksdaden worden uitgevoerd (verhoren van getuigen, opvragen camerabeelden, telefonieonderzoek, huiszoeking, etc).

Zowel als slachtoffer en als verdachte wordt de kost van een advocaat vaak gedekt door uw familiale verzekering. Bekijk uw polis grondig of er rechtsbijstand is voorzien en aarzel nooit om een advocaat in te schakelen.

Onze experts Strafrecht helpen en adviseren u. Bekijk hieronder enkele van onze producten en/of stel ons uw specifieke vraag via het contactformulier. We nemen snel contact met u op.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten