Menu

Elke onderneming heeft een “compliance risico”. Dit is het risico dat de onderneming een sanctie krijgt voor het niet-naleven van wettelijke of reglementaire integriteits- en/of gedragsregels. Dat kan tot financiële en reputatieschade leiden voor uw onderneming.

Om compliance risico’s te beperken heeft uw onderneming een passende organisatiestructuur nodig. Bij financiële instellingen is de invoering van een compliance-functie zelfs verplicht.

Onze compliance experts staan diverse internationale en nationale ondernemingen bij in de implementatie van een sterk beleid. Bij hebben al ruime ervaring in de bijstand en advisering van financiële instellingen en accountantskantoren.. Bovendien kunnen wij steunen op een internationaal netwerk van specialisten om u ook op internationale schaal te ondersteunen.

Als experten in compliance adviseren wij u onder meer bij:

– opzetten van een passende organisatiestructuur gericht op compliance & regulatory

– identificeren, mitigeren en monitoren van de compliance risico’s voor uw onderneming

– implementeren van nieuwe beleidslijnen en procedures in verband met compliance binnen uw onderneming (bv. klantenacceptatieprocedure in functie van AML, FATCA, CSR, enz.)

– training en ondersteuning van medewerkers bij deze implementatie

– opvolging en ondersteuning van de communicatie met en de soms verplichte rapportering aan de diverse toezichthouders (bv. Nationale Bank, FSMA, BMA, CREG, enz.)

Bekijk hieronder enkele van onze specifieke producten rond aansprakelijkheid of contacteer ons met een specifieke vraag.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten