Menu

Financiële misdrijven zijn wat men noemt de witteboordencriminaliteit. Hier gaat het altijd over geld. Dergelijke dossiers zijn vaak complex, omdat zowel het strafrechtelijke als het ondernemingsaspect belangrijke facetten zijn. Voor dergelijke zaken werkt ons team Strafrecht samen met onze experts Ondernemingsrecht om zo tot het best mogelijk resultaat te komen.

Financiële onderzoeken kunnen jarenlang aanslepen zodat verjaring van de feiten vaak al in zicht zijn. Let wel, de verjaring van de strafvordering loopt niet noodzakelijk gelijkt met die van de burgerlijke vordering (van bijvoorbeeld een curator, de fiscus, de douane). Indien de burgerlijke vordering is ingesteld voor de intrede van de verjaring van de strafvordering en op het ogenblik dat de strafvordering wordt aanhangig gemaakt voor een rechtbank, deze nog niet is verjaard, zal de rechtbank moeten oordelen over de burgerlijke vordering. Het kan dus van groot belang zijn bepaalde rechtsmiddelen aan te wenden die een gerechtelijk onderzoek verlengen om een vroegtijdige verjaring te bekomen, vooraleer het tot een proces komt.

Voor de verdediging van verdachten werken wij samen met ervaren forensische accountants en andere deskundigen. Zo kan bij het misdrijf valsheid in geschrifte beroep worden gedaan op een schriftdeskundige.

Bekijk hieronder enkele gerelateerde producten. Stel ons uw specifieke vraag direct via het contactformulier. Onze experts nemen snel mogelijk contact op.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten