Menu

Fysiek en mentaal geweld hebben vaak een onuitwisbaar effect op een slachtoffer. De aantasting van de fysieke integriteit kan voor een jarenlang (zelfs levenslang) trauma zorgen. Maar ook moreel geweld, zoals belaging of stalking kan diepe wonden slaan. Deze misdrijven worden steeds meer vervolgd.

Ons team Strafrecht heeft ruime ervaring met alle soorten van geweldsmisdrijven, gaande van levensdelicten tot slagen en verwondingen en belaging. Wij zorgen altijd dat je duidelijkheid hebt en dat de juiste stappen snel gezet worden.

Voor slachtoffers van geweldsmisdrijven is bijstand van een advocaat vaak gedekt door de familiale verzekering. Die betaalt de advocaat en deskundigen (arts, verkeersdeskundige, psychiater, …)

Als dader schakel je best een advocaat in voor je een verklaring aflegt bij de politie. Onze expert kan je adviseren over de heersende rechtspraak bij geweldmisdrijven. Zo is bijvoorbeeld een gewone duw volgens hoge rechtspraak gelijk aan een ‘slag’ en valt dit onder het misdrijf ‘slagen en verwondingen’. Ook aanwezig zijn bij een groep, waarvan enkele leden slagen hebben uitgedeeld, kan leiden tot een veroordeling van de hele groep. Aarzel dus nooit om voor elk verhoor of verklaring advies te vragen van een advocaat Strafrecht.

Neem hieronder een kijkje naar onze producten of stel ons je vraag direct via het contactformulier. Wij helpen je verder.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten