Menu

Aansprakelijkheid economische beroepers

De aansprakelijkheid van economische beroepers staat vaak ter discussie, zowel op burgerlijk, strafrechtelijk als deontologisch vlak.

Wij beschikken over een zeer grondige kennis van de toepasselijke wet- en regelgeving ter zake, mede dankzij de academische achtergrond van onze medewerkers in combinatie met een ruime ervaring in concrete dossiers, en dit zowel tegen als ter verdediging van de economische beroeper.

Oprichters- en bestuurdersaansprakelijkheid

De verantwoordelijkheden en dito (persoonlijke) aansprakelijkheden van de oprichters en bestuurders van een onderneming zijn moeilijk te onderschatten. Zo kan de oprichter van een vennootschap persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de vennootschap die binnen de drie jaar na haar oprichting failliet gaat. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de bestuurder die nalaat tijdig de jaarrekening neer te leggen bij de NBB.

U heeft het goed begrepen. Met de uitoefening van een functie als oprichter en/of bestuurder gaan niet enkel rechten, maar ook omvangrijke verplichtingen en dito aansprakelijkheden gepaard. En dit zowel op het vlak van burgerrecht, strafrecht en reguleringen. De uitoefening van een bestuursmandaat is dus niet zonder risico’s.

Wij brengen voor u deze verplichtingen, risico’s en aansprakelijkheden op een begrijpelijke en samenvattende manier in kaart. Tegelijkertijd informeren wij u op welke wijze u deze aansprakelijkheden kunt beperken en/of verzekeren.

Gaat het toch mis, dan staan wij u graag bij voor de rechtbank en/of de bevoegde toezichthouder.

Bekijk hieronder enkele van onze specifieke producten rond aansprakelijkheid of contacteer ons met een specifieke vraag.

Stel ons vandaag nog uw vraag via het formulier.

Wij helpen u snel verder.

Gerelateerde producten

Relevante inzichten en nieuwsberichten